In Memoriam Jan Herreman

Zondagnamiddag is Jan Herreman overleden. Een begrip in onze streek, pionier van de ‘bonden van gepensioneerden’ in onze streek, gemeenteraadslid in Oudenaarde van 1965 tot 1971, waarvan drie jaar schepen. Maar we zullen ons Jan Herreman vooral blijven herinneren als de man van de Provincie.  25 jaar provincieraadslid en 20 jaar Gedeputeerde van Oost-Vlaanderen.  Hij vervulde zijn mandaat met  kennis van zaken,  veel inzet, een ongelooflijke werkkracht en een bijzondere aandacht voor zijn regio. De kiemen van zijn politiek engagement lagen in de Christelijke Arbeidersbeweging.

Jan was lid van de KAJ en KSA. Na zijn studies ging hij aan de slag bij de CM in Oudenaarde als verantwoordelijke voor de pensioendienst  en met de opdracht de Bonden  voor Gepensioneerden uit te bouwen in het arrondissement Oudenaarde. Hij was enorm geliefd in de streek en behaalde op het toppunt van zijn populariteit in 1978 bijna 7000 voorkeurstemmen.  Vanuit zijn Christen-Democratische idealen was hij een pleitbezorger en bondgenoot voor de uitbouw van de sociale huisvesting de regio, de diensten voor thuiszorg, de ontwikkelingssamenwerking en ondersteuningsbeleid voor senioren,…. .

Jan Herreman blijft ook altijd verbonden met de Volkstuintjes. Hij was er 25 jaar een geliefd voorzitter van het Oost-Vlaams Verbond. Maar Jan was ondanks zijn drukke bezigheden ook een familieman. Hij was fier op zijn gezin en de kleinkinderen en genoot van familiebijeenkomsten. Ik zal me Jan vooral herinneren als een “wijze” man. We zijn hem dan ook onze blijvende erkentelijkheid en dankbaarheid verschuldigd. Aan de familie bieden we ons oprecht Christelijke medeleven aan .

De uitvaart is nu zaterdag 25 oktober om 11uur in de St Walburgakerk in Oudenaarde.

 

jan herreman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *