Kinderopvang voor personeel in sociaal huis Oudenaarde

Woensdag 5 juli ging in het sociaal huis op de site van de Meerspoort een nieuwe kinderopvang open. Het is een van de externe partners die naar het Sociaal Huis komt.

Een voltijdse en twee deeltijdse onthaalouders zullen er in een eerste fase 14 kindjes opvangen. Tegen september zou er eventueel een uitbreiding kunnen komen naar 3 voltijdse onthaalouders die in totaal 18 kindjes zouden opvangen.

Het betreft een uniek samenwerkingsverband tussen het OCMW en de dienst Onthaalouders van de stad Oudenaarde.  Er wordt hiermee ook ingespeeld op een nieuwe trend in de kinderopvangsector. Naast opvang bij een individuele onthaalouder thuis zijn er nu steeds meer onthaalouders die met twee of drie samenwerken op een externe locatie. Zo kunnen zij  zich ook beter organiseren om ook af en toe eens vrij te hebben of late en vroege uren te verdelen onder elkaar. Dit is het zesde samenwerkingsverband van onthaalouders in de stad Oudenaarde.

Het OCMW stelt een volledig aangepaste infrastructuur ter beschikking en met dit samenwerkingsverband kunnen we ook voor het zorgpersoneel iets extra’s doen. De afspraak is immers  dat voor de opvang van kindjes er voorrang wordt gegeven aan het zorgpersoneel dat hier op de site werkt. Zo maken we het de mensen die hier op onregelmatige uren moeten werken in het woonzorgcentrum gemakkelijker om werk en gezin te combineren.

 

Reportage AVS:

http://www.avs.be/avsnews/nieuwe-kinderopvang-de-oogappel

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *