Nog niets beslist over pensioen vijftigplussers die werkloos worden

Het voorbije weekend werd er weer eens onduidelijkheid en onzekerheid gecreëerd over de pensioenrechten van 50-plussers die werkloos worden en geen job meer vinden op de arbeidsmarkt. Men doet het voor alsof de regering daarover al maatregelen heeft genomen. Niet dus. Ik vind in alle geval dat 50-plussers die ontslagen worden en daarna aan geen job meer geraken omdat werkgevers ze niet meer willen, niet nog eens moeten gestraft worden. Dat politieke partijen hierover een mening hebben is prima., maar die mening verkondigen als een regeringsbeslissing om onzekerheid en onduidelijkheid te creëren bij mensen is er ver over. Maak mensen dan ook niet nodeloos ongerust. We verwijzen hierbij naar de uitspraken in De Zevende Dag van Open VLD-voorzitter Gwendolyn Rutten en haar SP.A-collega John Crombez. Ook Open VLD-Kamerlid Vincent Van Quickenborne liet begin augustus in het VRT-journaal verstaan dat vijftigplussers voortaan onder de nieuwe (dus onbestaande) regeling zouden vallen.

“Voor ons is het duidelijk: uiteraard moeten werkonwilligen gesanctioneerd worden, maar wie als 50-plusser ontslagen wordt buiten zijn wil, moet daarna niet nog eens gestraft worden omdat geen enkel bedrijf de werknemer wil.”, aldus de parlementsleden.

Samen met collega Sonja Becq, roep ik de andere partijen op om goed na te denken over mogelijke maatregelen, in overleg, vooraleer daarover te toeteren.

http://www.knack.be/nieuws/belgie/niets-beslist-over-pensioen-werkloze-vijftigplussers-zegt-cd-v-dat-ook-open-vld-terecht-wijst/article-normal-895955.html

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *