Sociale huurders nemen hun intrek op het Ohioplein

De sociale huisvestingsmaatschappij Vlaamse Ardennen verwelkomde vandaag de nieuwe huurders in het appartementsgebouw aan het Ohioplein. De stad Oudenaarde liet het pand optrekken in het kader van betaalbaar wonen. Gezien er zich geen kopers aandienden, werd een overeenkomst gesloten tussen de Sociale Huisvestingsmaatschappij Vlaamse Ardennen, de stad Oudenaarde en Solva.

In september werd de aankoopakte verleden en kocht de SHM het pand aan voor het bedrag van  1.347.510,30 euro. Het drie verdiepingen tellend appartementsblok met negen flats is vlakbij het station van Eine gelegen. De SHM bestemt deze appartementen voor sociale huur.  Drie appartementen hebben één slaapkamer, in de overige zes zijn er twee. Bij de flats op de benedenverdieping hoort een tuintje.

Deze verkoop is een voorbeeld van de goede samenwerking tussen de stad en de sociale huisvestingsmaatschappij voor wat betreft de realisatie van nieuw sociaal woonaanbod. Het is een win-win verhaal voor beide partijen. Hiermee komt de teller op 584 sociale huurentiteiten voor Oudenaarde. Dit brengt ons opnieuw een stap dichter bij de realisatie van het sociaal objectief die door Vlaanderen werd opgelegd. Een objectief die binnen het vooropgestelde tijdspad zal gehaald worden dankzij een actieve aanpak en dynamische werking.

Deze appartementen zijn heel geschikt zijn om te verhuren als sociale woningen. Ze kunnen immers ter beschikking worden gesteld van de grote groep alleenstaanden die vandaag op de wachtlijst staan voor een sociale woning. Bovendien zijn ze prima gelegen bij het centrum van Eine en het station.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *