Nieuw wooncomplex SHM in Kruishoutem

De bouwwerken van het nieuw sociaal woonproject achter het gemeentehuis ging eind augustus van start. Na de aanleg van de nieuwe wegenis – de René D’Huyvetterstraat – en de uitvoering van de grondwerken kon op vrijdag 20 oktober een officiële eerste steen gelegd worden.

De Sociale Huisvestingsmaatschappij Vlaamse Ardennen en de gemeente gingen enkele jaren geleden samen aan de slag voor de ontwikkeling van het inbreidingsgebied gelegen tussen de Markt, de Churchillstraat, de Hedekensdriesstraat en de Brugstraat. Na het aanstellen van een gezamenlijk ontwerpteam – Atelier MA+P en TRANS Architectuur – kon in eerste instantie de infrastructuur worden aangepakt.

Het bouwproject omvat 7 sociale koopwoningen met 3 en 4 slaapkamers en 17 sociale huurentiteiten met een variatie van 2, 3 en 4 slaapkamers. Hiermee bereikt men een gevarieerde groep kandidaten en komt men tegemoet aan de behoeften van de wachtlijst.

De gemeente kreeg van Vlaanderen de opdracht om 78 nieuwe sociale huurentiteiten te realiseren tegen 2023. Hiervan werden reeds  47 woningen gerealiseerd.  Dit nieuwbouwproject zorgt ervoor dat er opnieuw een stap vooruit wordt gezet voor het behalen van het bindend sociaal objectief van onze gemeente. Door de combinatie met privaat wonen wordt in het projectgebied een ideale sociale mix bekomen.

Dit project is het resultaat van een goede samenwerking tussen het gemeentebestuur van Kruishoutem en de huisvestingsmaatschappij. Samen trachten we een antwoord te bieden op de groeiende behoefte aan betaalbaar wonen. Onze huisvestingsmaatschappij is werkzaam in 15 gemeenten en biedt huisvesting aan 1217 gezinnen. Op vandaag staan er echter nog  1200 kandidaten op de wachtlijst, waarvan 189 gezinnen kandidaat-huurder zijn voor Kruishoutem.

‘De infrastructuurwerken werden uitgevoerd door aannemer Vindevogel uit Kruishoutem voor een bedrag van 895.674,19 €. Het kostenplaatje voor de woningbouw bedraagt 4.272.005,79 €. De woningen worden door Bekaert Building Company uit Waregem gerealiseerd en zullen tegen het voorjaar van 2019 bewoond kunnen worden.’, vervolledigt Jeanique Van Den Heede, directeur van de SHM Vlaamse Ardennen.

 

Link:

http://www.avs.be/avsnews/nieuw-sociaal-wooncomplex-in-kruishoutem

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *