AZ Oudenaarde in top 10 goedkoopste ziekenhuizen

Uit de jaarlijkse Ziekenhuisbarometer van CM blijkt dat de kosten voor een eenpersoonskamer blijven stijgen. AZ Oudenaarde blijft lage prijzen hanteren en staat in de top 10 van ziekenhuizen met de laagste gemiddelde percentages.

De Christelijke Mutualiteiten (CM) analyseren jaarlijks de facturen van hun leden. Uit de cijfers van 2016 blijkt dat AZ Oudenaarde als negende ziekenhuis opgelijst staat in de top 10 van ziekenhuizen met de laagste gemiddelde percentages ereloonsupplementen in eenpersoonskamers in België.

Ereloonsupplementen zijn extra vergoedingen die artsen mogen aanrekenen bovenop de vaste prijs voor een ziekenhuisbehandeling. Sinds 2013 mogen geen ereloonsupplementen aangerekend worden in gemeenschappelijke en tweepersoonskamers, bij patiënten die alleen op een kamer liggen, mag dit nog wel.

AZ Oudenaarde kiest er bewust voor deze supplementen laag te houden.Met de toegepaste tarieven streeft AZ Oudenaarde ernaar kwalitatieve zorg betaalbaar te houden voor de patiënten, een kernwaarde die overigens ook verankerd is in onze missie en visie.”

In de top 10 van goedkoopste ziekenhuizen in België voor een natuurlijke bevalling in een eenpersoonskamer staat AZ Oudenaarde als 8ste ziekenhuis opgelijst.

 

We zetten even de cijfers op een rijtje:

 

  • Waar de ereloonsupplementen die nog mogen aangerekend worden in eenpersoonskamers gemiddeld in België  opschuiven naar 150 à 200% blijft AZ Oudenaarde consequent  de ereloonsupplementen beperken tot max 100%..
  • Naast de ereloonsupplementen zijn er ook de kamersupplementen. Vorig jaar betaalde een patiënt in België gemiddeld 52 euro kamersupplement per dag. In AZ Oudenaarde  is dat slechts  35 euro per dag.

 

Deze supplementen kunnen vermeden worden door voor een twee- of meerpersoonskamer te kiezen. In Oudenaarde zijn  er in totaal 235 ziekenhuisbedden. Daarvan zijn er 73 in een éénpersoonskamer, 14 in een tweepersoonkamer (71 kamers) en 20 in een meerpersoonskamer (4 kamers). Door ons aanbod van kamers zo te organiseren  bieden wij  dus ruimschoots de mogelijkheid om de ereloon- en kamersupplementen te vermijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *