Winternoodplan OCMW Oudenaarde geactiveerd!

Met de koudere temperaturen, winterse buien & hevige sneeuwval heeft OCMW Oudenaarde terug het winternoodplan geactiveerd Dat betekent dat het OCMW en de sociale partners klaarstaan om hulp te bieden aan de hulpbehoevenden die dagelijks de koude moeten trotseren.

Hiermee kunnen we de mensen hulp bieden , in extreme gevallen voor noodopvang zorgen of kan men in ons lokaal dienstencentrum terecht voor een warme maaltijd. We doen hiervoor ook beroep op de bevolking om ons situaties te melden waar mensen te lijden hebben van de kou omwille van slechte huisvesting, sociaal isolement, …”.

De sociale dienst neemt dan contact op om te zien hoe er een oplossing kan geboden worden. Het winternoodplan voorziet in verscheidene maatregelen om hulp te bieden.
Alle personeelsleden van het Sociaal Huis zullen in deze periode extra aandacht schenken aan mensen die zich in een noodsituatie bevinden. Je kan zelf ook een crisissituatie melden op het OCMW-nummer: 055 460640
Het personeel van de klusjesdienst staat ook klaar om technische mankementen of kapotte verwarmingen, na sociaal onderzoek, te herstellen. Ook kan er eventueel in samenwerking met het Lokaal dienstencentrum De Vesting geholpen worden voor noodzakelijke boodschappen of het ruimen van sneeuw bij sneeuwval.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *