Tournée Minérale

Tournée Minérale is haar tweede editie al meteen ingegaan als een gevestigde waarde. Waar de inschrijvingen vorig jaar wat aarzelend op gang kwamen, verloopt dat dit jaar duidelijk anders: op 1 januari hadden zich al 25.000 deelnemers geregistreerd via www.tourneeminerale.be. Heel wat mensen schrijven zich voor een tweede keer in. Dat bewijst dat mensen zich goed voelen bij een maand zonder alcohol. Enkele dagen voor de start staat de teller op bijna 75.000 deelnemers.

Met de campagne “Samen Veerkrachtig” stimuleren we de bezoekers van Lokaal Dienstencentrum De Vesting om deel te nemen aan Tournée Minérale. Er wordt trouwens gewerkt gedurende 10 maanden aan de tips van Fit in je hoofd.

Een gezonde geest in een gezond lichaam is nu eenmaal zeer belangrijk voor iedereen. Ik ben ervan overtuigd dat het voor iedereen belangrijk is om veerkrachtig in het leven te staan. We willen ook onze jongeren aanleren dat ze bewust kunnen leven: weet wat je eet, weet wat je drinkt en weet waarom je iets doet.

Preventief werken is samenwerken

Stichting tegen Kanker en het Vlaams expertisecentrum Alcohol en andere Drugs (VAD) sloegen de handen in elkaar voor de nieuwe sensibiliseringscampagne ‘Tournée Minérale’. Zij hebben de campagne ontwikkeld. Logo Gezond+, PISAD en Drugpunt werken samen op lokaal niveau om preventief te werken aan de gezondheidsdoelstelling rond ‘Tabak, alcohol en drugs’.

 

Ik zelf maak er alvast een alcoholvrij jaar van.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *