Ook een prikkelarm uur op kermisnamiddag voor kinderen met een beperking

De spelotheek, de dienst evenementen en het sociaal huis van Oudenaarde slaan de handen in elkaar om de kermisnamiddag voor kinderen met een beperking uit te breiden met een prikkelarm uur.

Reeds enkel jaren organiseert het stadsbestuur in samenwerking met de foorkramers een namiddag voor kinderen en jongeren met een beperking. Telkens met veel respons en veel positieve reacties.

‘Dit jaar willen we tijdens de paasfoor ook een prikkelarm uurtje organiseren voor kinderen en jongeren die minder goed tegen prikkels kunnen omwille van bijvoorbeeld autisme of epilepsie.  Het geluid en de verlichting worden dan aangepast. Het prikkelarm uur gaat door op donderdagnamiddag 5 april van 13u tot 14u30. Daarna gaat de kermisnamiddag voor de kinderen met een beperking terug zijn gewone gang.

De foorkramers waren onmiddellijk akkoord om dit jaar ook rekening te houden met kinderen die minder goed tegen prikkels kunnen. Zij zullen tijdens het prikkelarm uur geen harde muziek opzetten, minder lichtjes laten flikkeren en  de attracties rustiger laten draaien zodat ook die kinderen kunnen genieten van de kermis, besluit schepen voor evenementen John Adam.

Inschrijven kan via de dienst Spelotheek, Mevrouw Ann Vanden Hende, speelotheek@oudenaarde.be of 055/33.02.34

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *