Investeren in deelgemeenten voor de realisatie van betaalbaar wonen

Vijftien maanden na de start van de werken werden de nieuwe sociale woningen in het Klokkeveld in Mater op 28 februari officieel in gebruik genomen. De buurtbewoners kregen de gelegenheid om de woningen te bezichtigen en maakten tevens kennis met hun nieuwe buren.

Vanuit de Sociale Huisvestingsmaatschappij kiezen we er bewust voor om betaalbaar wonen ook in de deelgemeenten van Oudenaarde mogelijk te maken. Op deze manier spreiden we het aanbod van onze woningen op het grondgebied van de stad en is het voor mensen mogelijk om eveneens in een meer landelijk deel van Oudenaarde te wonen.

De Sociale Huisvestingsmaatschappij Vlaamse Ardennen beschikt momenteel over 1218 woongelegenheden, waarvan er zich 589 woonentiteiten in Oudenaarde bevinden. Op vandaag bevindt 24% van de sociale huurwoningen in Oudenaarde zich in het stadscentrum. De overige 76% is verspreid over de verschillende deelgemeenten. Momenteel staan er eveneens nieuwbouwprojecten op stapel in Leupegem, Volkegem en Eine. Deze zullen goed zijn voor 56 bijkomende huurentiteiten en 30 koopwoningen. Het bouwproject in Mater werd ontworpen door architectenbureau Akro Nova uit Oudenaarde. De realisatie gebeurde door aannemer Damman uit Deerlijk.

β€˜De woonwijk Klokkeveld dateert van de bouwjaren ’71 en ’76. De realisatie van dit vervangingsproject fleurt de wijk helemaal op. Acht woningen werden gesloopt en maakten zo plaats voor 9 nieuwe entiteiten met 2 slaapkamers. Dit project was goed voor een investering van ruim 1.350.000 euro. Het is de intentie om ook het openbaar domein van de wijk op te frissen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *