25%  meer bezoekers  bij de sociale kruidenier ‘De Kaba’

In 2017 kwamen 900 bezoekers méér  over de vloer van De Kaba, de sociale kruidenierswinkel van het OCMW.  Dat zijn er een kleine 25% meer dan vorig jaar.  De Kaba is een winkel met een aantal basisproducten aan verlaagde prijzen  voor mensen met de laagste inkomens. Die verlaagde prijzen  zijn goed voor een koopkrachtondersteuning van 10.735 euro. In 2017 deden 743 bezoekers meer een beroep op De Kaba.  In totaal gaat het over 351 gezinnen. Dat zijn er 53 meer dan het jaar voordien.

Zero Food Waste Program van Delhaize

Naast de te betalen producten kan de klant van de Kaba wekelijks  ook gratis producten bekomen van het Zero Food Waste Program van Delhaize. Dit zijn hoofdzakelijk producten die hun vervaldatum naderen en die ingevroren worden, waarna ze nog drie maanden goed blijven. In 2017 heft de sociale kruidenier voor een waarde van 80952 euro aan gratis producten gekregen van Delhaize.

Samen met de kortingen voor de basisproducten geven wij zo meer dan 90.000 euro koopkrachtondersteuning voor gezonde voeding en verzorgingsproducten aan de gezinnen met de laagste inkomens”

Ook vanuit de omliggende gemeenten komt men naar  de Kaba

Het OCMW sloot ook samenwerkingsovereenkomsten met de OCMW’s van Brakel, Kruishoutem, Maarkedal, Wortegem-Petegem en Zwalm . Hierdoor kunnen ook mensen uit die gemeenten naar de Kaba In Oudenaarde komen.  Stefaan Vercamer: “We stellen inderdaad vast dat er ook steeds meer mensen uit de omliggende gemeenten naar de Kaba in Oudenaarde komen. In 2017  kwamen er 536 mensen op suggestie van andere OCMW ’s. Dat zijn er meer dan 30% meer dan het jaar ervoor. De formule slaat dus ook aan in ander gemeenten en we moeten nu eens kijken of we dit niet verder regionaal organiseren naar de toekomst toe.

Tweedehandswinkel

Naast de winkel voor verzorgingsproducten en  voeding is er ook nog de ‘sociale winkel’  waar tweedehandskledij, huishoudgerief en verwarmingstoestellen aan zeer sterk verlaagde prijzen worden  ter beschikking gesteld aan mensen met een OK-pas. 1570 mensen maakten in 2017 hiervan gebruik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *