Rugbyclub Rhinos, OCMW en SHM Vlaamse Ardennen brengen jong en oud samen met buurtsport.

“Als de drempel om naar de sportclub te komen te groot is, dan komen wij met ons rugbyteam naar de buurt.” Met die insteek zetten rugbyclub Rhinos Oudenaarde, het OCMW van Oudenaarde en de Sociale Huisvestingsmaatschappij Vlaamse Ardennen afgelopen week een Buurtsportweek op poten in de wijk rond de Weverstraat in Eine.

De sportclub is een fantastisch middel om jongeren bij elkaar te brengen, maar niet iedereen vindt de weg ernaartoe. Met de Buurtsportweek wilde Rhinos Oudenaarde niet alleen de kinderen een fijne week aanbieden, maar slaagde het er ook in de buurtbewoners bij elkaar te brengen. Dat gebeurde door een medewerker van het OCMW bij de koffiemomentjes voor de ouders ‘s morgens, maar ook op een afsluitend feestje op vrijdagnamiddag voor alle buurtbewoners.

De Rhinos vonden in het OCMW van Oudenaarde en de Sociale Huisvestingsmaatschappij een even enthousiaste partner.

Laagdrempelige buurtsport is in dit project het cement voor de versterking van het sociaal weefsel in de buurtVoor zowel het OCMW als de Sociale Huisvestingsmaatschappij is deze Buurtsportweek een ideaal opstapje om contacten te leggen en te luisteren naar de noden van de mensen die in deze buurt wonen.

We kunnen terugblikken op een geslaagde pilootweek van Buurtsport Oudenaarde. Dit project staat als een huis. Uit de eerste evaluatie blijkt dat al onze verwachtingen ruimschoots werden ingelost. Dat horen we zowel van tevreden ouders als van blije kinderen. Wij zijn er dan ook van overtuigd dat dit een vervolg moet krijgen. Samen met onze andere partners – de Sportdienst, Leo’s Audenaerde, de Jeugddienst en CAW – kunnen we dit project zeker herhalen hier in de wijk, maar ook elders in de stad uitrollen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *