Het WK gaat gezond van start voor gezinnen

Lancering regionale campagne ‘Gezonde Gezinnen’

Waarom gaan snoepjes en chips er bij kinderen gemakkelijker in dan groenten? Wat zijn goede afspraken over schermtijd? Hoe leer je kinderen omgaan met frustraties? Hoe kan je je kind meer doen bewegen? Kortom, hoe zorg je ervoor dat je kinderen opgroeien tot gezonde en veerkrachtige volwassenen? 

De gemeente- en OCMW- besturen van Deinze, De Pinte, Sint- Martens- Latem, Nazareth, Gavere, Zingem, Wortegem-Petegem, Oudenaarde, Kruishoutem en Kluisbergen* gaven woensdagavond het startschot van de intergemeentelijke campagne ‘Gezonde Gezinnen’. Gedurende 2 jaar werken de gemeenten samen om jonge gezinnen en hun omgeving wegwijs te maken in een gezonde leefstijl.

Ouders en grootouders staan in een steeds veranderende samenleving voor heel wat uitdagingen op het vlak van opvoeding. Ouders zijn vaak op zoek naar tips om hun kind gezond op te voeden, maar weten niet altijd waar te beginnen.

Opgroeien in een Gezonde Gemeente

10 Gezonde Gemeenten slaan samen met Logo Gezond + vzw de handen in elkaar. Met deze campagne willen ze ouders ondersteunen in hun opvoedingstaken zodat hun kinderen in een gezonde omgeving kunnen opgroeien en gezonde keuzes leren maken. Daarnaast worden ouders gemotiveerd om zelf het goede voorbeeld te geven en zorg te dragen voor zichzelf.”

 

Deze campagne vertrekt vanuit een brede samenwerking met o.a. Huis van het Kind, het OCMW, de gemeente, de basisscholen, het Centrum voor Leerlingenbegeleiding (CLB) en wordt inhoudelijk ondersteund vanuit de betrokken expertisecentra (Vlaams Instituut Gezond Leven, Sensoa, CGG Eclips, Expoo, Drugpunt, Pisad, VBJK, Mediawijs, de gezinsbond, ziekenfondsen, huisartsenkring Schelde Leie,…)

Tijd voor actie

De gemeenten zullen heel wat activiteiten organiseren voor ouders en hun omgeving (vormingen over passief roken, publieke ruimte, gezond opgroeien,…). Daarnaast zullen ze via de basisscholen een scheurkalender verspreiden naar elk gezin met leuke opdrachten voor de kinderen en tips voor de ouders. De medewerkers van de buitenschoolse kinderopvang gaan van start met het project “Actieve kinderopvang”. Want ook daar is het belangrijk dat kinderen gezonde tussendoortjes eten, voldoende bewegen en niet te lang stil zitten.

 

Startschot

Op 6 juni gaven we het startschot voor de campagne op het voetbalveld in Nazareth en namen het op tegen 10 kinderen uit de gemeente.

 

Meer info: www.logogezondplus.be

Lore.declercq@gezondplus.be

Pieter.Metsu@gezondplus.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *