Nieuwe stand van zaken lijstvorming CD&V Oudenaarde

CD&V Oudenaarde heeft op zijn bestuursvergadering een volgende reeks kandidaten vastgelegd van de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2018. Zo zijn reeds 27 van de 31 plaatsen ingenomen. Tegenover de verkiezingen van 2012 zijn er reeds 11 nieuwe gezichten. Met Erika Tankam (18 in augustus en laatstejaars in het Bernarduscollege) en Jan Vermeiren (71 en voorzitter van de Tennisclub Oudenaarde) heeft de partij vermoedelijk de jongste en oudste kandidaat voor Oudenaarde in haar rangen. Daarnaast komt de partij met nog heel wat jong geweld naar buiten, zo zijn er maar liefst 5 twintigers: Lien Theunissen (24), Ifra Diop (25), Thijs Van de Velde (29), Felix Vervondel (29) en Jens Vanden Abeele (29).

Ook Willem Cheyns (39), Krista Hoebeke (52) en Jacqueline Decroix (63) zijn voor het eerste keer kandidaat. Tenslotte is er nog de terugkeer van Cecile Vander Meiren (56) die gemeenteraadslid was voor CD&V gedurende 2000 en 2006.

CD&V Oudenaarde gaat naar de kiezer met een sterk verjongde en vernieuwde lijst  van zowel jonge als ervaren kandidaten. We willen daarmee zichtbaar aantonen dat we gaan voor kwaliteit, diversiteit en verbondenheid. Het zijn stuk vor stuk bruggenbouwers die vanuit een sterke verbondenheid met de Oudenaardse bevolking onze stad nog beter willen maken.  Onze kandidaten zijn verweven  met de Oudenaardse bevolking en de Oudenaardse verenigingen. Ze houden de vinger aan de pols in onze Oudenaardse samenleving en staan  garant  voor een goede inhoudelijke inbreng.

Het ligt in de bedoeling om de lijstvorming tegen eind juni af te ronden. Een rangorde op de lijst werd voorlopig nog niet vastgelegd. De komende wekenzal nu worden gewerkt aan de verdere lijstinvulling en aan het inhoudelijk verkiezingsprogramma.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *