In Oudenaarde kan je een kinderfiets binnenkort lenen in de fietsbieb.

Gezonde kinderen groeien snel. En dan is dat ene fietsje alwéér te klein. Telkens een nieuwe kopen kost een fortuin. Maar vanaf september zal je ook fietsen voor max. 1 jaar kunnen ontlenen in de “fietsbieb” In De Vesting (site Sociaal Huis in de Meerspoort).

We richten ons op de kleinste kleuters tot de jongens en meisjes van 12 jaar. Voor 20 euro kan je voor een jaar een fiets ontlenen. Indien je zelf een ongebruikte kinderfiets binnen brengt, hoef je geen fietsgeld te betalen. Daarnaast wordt er ook een waarborg van 20euro gevraagd die je na afloop terugkrijgt als de fiets nog in goede staat is.  De vrijwilligers van de fietsbieb staan in voor het onderhoud van de tweedehandskinderfietsen. Voorlopig hebben we reeds een 6-tal fietsen in aanbieding. We doen vandaag een oproep aan iedereen die een niet meer gebruikt kinderfietsje heeft  om die binnen te brengen voor onze fietsbieb. Je helpt er andere gezinnen met kleine kinderen mee.

De fietsbieb zal elke 1e woensdag van de maand open zijn tussen 14u en 16u of op afspraak. Voor de opstart worden er nog volop kinderfietsen gezocht. Deze kunnen gebracht worden na telefonisch contact met Mevr. Elyne Secember (055460683) bij LDC De Vesting, Meerspoort 30, 9700 Oudenaarde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *