Verdere stappen richting afschaffing “prijs van de liefde

Momenteel verliezen personen met een handicap een groot gedeelte van hun uitkering wanneer zij huwen of samenwonen, dat noemt men de “prijs van de liefde”. Om de waardigheid van personen met een handicap te ondersteunen, zal huwen of wettelijk samenwonen voor personen met een handicap binnenkort niet langer leiden tot een grote vermindering van die tegemoetkomingen. Door de grensbedragen op te trekken voor de integratietegemoetkoming voor personen met een handicap zal een groter gedeelte van het inkomen vrijgesteld worden en zetten we dus stappen vooruit in de richting van de afschaffing van de prijs van de liefde. Samen met collega Lanjri diende ik hiertoe eerder reeds een resolutie in en zijn we verheugd dat dit nu wettelijk verankerd wordt. We ondersteunen het voorstel van MR ten volle.  Het jaarbedrag wordt verhoogd van 16.354,13 euro naar 28.619,73 euro, dit is een stijging van maar liefst 75%.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *