Gratis shuttlebus is een succes en breidt traject in stadscentrum uit.

In augustus wordt de kaap van 400 gebruikers van de gratis shuttlebus overschreden. Een verdubbeling op 4 maanden tijd. Dat blijkt uit de eerste evaluatie na vier maanden. De gratis shuttlebus, een samenwerking tussen het Sociaal Huis en de dienst Mobiliteit van de stad,  tussen de Meerspoort en het stadscentrum blijkt al goed ingeburgerd te zijn.

We wisten dat er heel veel mensen vragende partij waren voor deze gratis shuttlebus tussen de Meerspoort en het stadscentrum, maar dat het zo snel een vlucht zou nemen hadden we niet direct verwacht. Dat we in augustus, een vakantiemaand notabene ,al de kaap van 400 gebruikers zouden overschrijden, bevestigt alleen maar dat dit voor  veel mensen, vooral minder mobiele mensen,  een belangrijke aanvulling is in het mobiliteitsgebeuren om het stadscentrum  bereikbaarder te maken.

Uit de eerste evaluatie bleek ook dat er bij heel wat gebruikers en ook bij bezoekers van het Sociaal Huis en het Lokaal dienstencentrum De Vesting de vraag was om ook over de middag gebruik te kunnen maken van de shuttlebus.

 

Shutllebus rijdt de ganse dag

Lieven Cnudde, schepen van mobiliteit: “Op vraag van gebruikers en bezoekers van het Sociaal huis en Oudenaarde Winkelstad  breiden we het aantal uren uit. De gratis shuttlebus zal vanaf 1 september doorlopend van 9u tot 17u om het kwartier het traject tussen de Meerspoort en het stadscentrum afleggen. Dus ook over de middag en in de namiddag rijden we ook een uur langer.”

 

Uitbreiding traject in stadscentrum

Maar er wordt niet alleen langer gereden, het traject in het stadscentrum wordt ook uitgebreid.

Doordat men nu via de Burgschelde en de Broodstraat ook vlot de andere kant van de markt kan bereiken kunnen we ook het traject uitbreiden en toch de frequentie van om  klokvast om het kwartier te rijden aanhouden.”

Er zullen nu vier haltes zijn: het Sociaal Huis, het Centrum Ronde van Vlaanderen, Tacambaro (kant Bernardusscholen) en het ziekenhuis. Van daaruit kan men ook gemakkelijk via het Nieuwstraatje naar de markt. Op donderdagvoormiddag (marktdag) zal enkel het traject tot aan het ziekenhuis gereden worden en wordt Tacambaro niet bediend.  Vanaf 14u wordt het uitgebreider traject gewoon hernomen.

De beslissing om de uitbreiding van het traject en het aantal uren dat de gratis shuttle rijdt spoort met het  mobiliteitsbeleid van de stad om bij de start van het schooljaar het stadscentrum  en de winkelstraten goed bereikbaar te houden. Lieven Cnudde, schepen van mobiliteit:”  We proberen het centrum autoluw te houden om zo de veiligheid van fietsers en voetgangers te verbeteren, maar tegelijkertijd zorgen we er voor dat  vanuit de randparkings en voor de minder mobiele mensen het stadscentrum en de markt  gemakkelijk bereikbaar blijven..

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *