Geslaagde nieuwjaarsreceptie CD&V Oudenaarde

Afgelopen weekend vond de nieuwjaarsreceptie van CD&V Oudenaarde plaats in het zwartezusterklooster. Voor vele mensen een eerste aangename kennismaking met het historische gebouw gelegen langs de rechteroever van de Schelde naast Pamelekerk. Vermoedelijk werd het gebouw opgericht in de tweede helft van de 13de eeuw en geplaatst onder patronaat van Heilige Augustinus. De zusters stonden in voor ziekenverzorging en onderwijs. De huidige kloostergebouwen zijn vermoedelijk grotendeels daterend van na de zware beschadiging bij de belegering van Oudenaarde door het Franse leger in 1684. Het was bewoond door zwartzusters tot 1968. Nadien ook nog functioneel als kleuterschool.

Onze gast was een strijdvaardige vice-premier¬†Kris Peeters. Die deed een oproep om de komende maanden te zeggen waarop het staat… waarom gezond verstand en redelijkheid meer dan ooit nodig zijn om populisten van antwoord te dienen. Angst bij mensen komt voort uit woede, onmacht en onzekerheid. Daarvoor oplossingen zoeken is verantwoordelijkheid opnemen. Dat doen wij op alle niveaus en dat zullen we blijven doen. Populisten wakkeren daarentegen die angst alleen maar aan…

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *