Vertragingen op het spoor naar Brussel slechter dan gemiddeld in het land

De NMBS gaf deze week cijfers vrij over de vertragingen op het spoor. Volksvertegenwoordiger Stefaan Vercamer ging na hoe het zit met de vertragingen  op de spoorlijn Oudenaarde- Brussel. En wat blijkt? Waar gemiddeld in België 87,2% van de treinen op tijd rijden is dat voor de lijn  Oudenaarde-Brussel slechts 85,9%.

Dat is weliswaar 1,2 % beter dan in 2017, maar nog altijd veel te veel vertragingen op zo’n drukke lijn.

Stefaan Vercamer: “het is erg te moeten vaststellen dat net  de grootste pendelregio van Vlaanderen met meer vertragingen heeft af te rekenen dan gemiddeld in Belgdië.  Onze duizenden pendelaars verdienen beter.”

De vertragingen zijn te wijten aan ‘derden’ (persoonsongeval bijvoorbeeld), Infrabel en ook voor 30% aan de werking van de NMBS zelf.  De topvrouw van de NMBS heeft aangekondigd dat ze de de werking van de NMBS zo wil organiseren dat ze de vertragingen die te wijten zijn aan de  NMBS zelf met 10% zal verminderen.

Stefaan Vercamer: “Dat is al een stap vooruit, maar ik zal bij de minister in alle geval aandringen dat men prioritair initiatieven neemt om het aantal vertragingen op de lijn Kortrijk-Oudenaarde-Brussel sterk te verminderen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *