Wie vergezelt Stefaan VERCAMER 1 dagje naar de KAMER?

Wie vergezelt Stefaan VERCAMER 1 dagje naar de KAMER?

In september 2009 liep ik mijn tiende marathon in Berlijn. Ik kwam aan in 4u06’. Op 17 april loop ik opnieuw een marathon. Mijn medewerker Mathieu vroeg zich af of we tegen dan al een regering zullen hebben. Wat denk jij? Ja of neen?

Wie het juiste antwoord heeft nodig ik uit voor een bezoek bij ons in de Kamer en je moet je boterhammen niet mee brengen. Uiteraard is er ook een schiftingsvraag: in welke tijd zal ik de marathon uitlopen op 17 april 2011? Je antwoord kan je doorgeven via deze link.

(TIPS: Snelste marathon : 3u52 minuten / Traagste marathon: 4u17 minuten.)

Bijna 300 dagen geleden...

FotoOp zondag 13 juni werd ik verkozen met 18671 voorkeurstemmen. Gelet op de omstandigheden ben ik daar best tevreden mee. Ik kom daar mee in de top tien van de Oost-Vlaamse verkozenen. In Oudenaarde ging ik flink vooruit wat het aantal voorkeurstemmen betreft: van 2563 in 2007 naar 2782 nu. In juli deed ik het iets rustiger aan, ik genoot van een deugddoende vakantie in Italië, bracht mijn tuin in orde maar toch begon de machine lichtjes weer te draaien door de vele dienstbetoondossiers. Begin augustus verhuisden we in Brussel naar andere burelen (onder de collega’s de catacomben genoemd). De grootste fractie mocht immers kiezen waar ze hun intrek namen en wij vlogen dus naar de tweede verdieping. In september begon het commissiewerk terug. De opening van het Parlementair jaar vond plaats op dinsdag 12 oktober. Ik zetel net als in de voorbije 3 jaar als effectief lid in de Commissies van Sociale Zaken, Naturalisaties, het Federaal Adviescomité voor Europese aangelegenheden en de bijzondere Commissie Comptabiliteit. Als plaatsvervangend lid ben ik aangewezen voor de Commissies Landsverdediging, Verzoekschriften, Verkiezingsuitgaven, de werkgroep belast met onderzoek naar taalevenwicht bij het leger en de bijzondere Commissie belast met het onderzoek naar de veiligheid van het spoorwegnet in België.

Daarnaast ben ik nu ook effectief afgevaardigde van de Kamer voor de Raad van Europa. Mijn collega
gemeenschapssenator Cindy Franssen is mijn plaatsvervangster.

Waar ik de laatste 3 maanden inhoudelijk met bezig was, kan je hieronder terug vinden...

Federaal

Regionaal

FotoInfomomenten voor afdelingen en organisaties

De voorbije maanden heb ik met veel enthousiasme & voldoening lezingen verzorgd betreffende de Belgische pensioenen. Zo was ik al te gast in Sint-Laureins, Nazareth en Oudenaarde. De lezing in Maldegem werd afgelast door het barre winterweer. Aan de hand van een presentatie die door het publiek kan gevolgd worden op een groot wit scherm probeer ik in een klein uurtje de problematiek, berekening en een noodzakelijk toekomstbeleid uit de doeken te doen. Na de lezing ben ik bereid om uitgebreid in te gaan op de vragen. Ook de komende maanden blijf ik beschikbaar om lezingen te verzorgen. U mag mij of mijn medewerker altijd contacteren (zie onderaan) wanneer u dit wenst. Ook rond Sociale Zekerheid of Gezondheidszorg geef ik graag toelichting.

Nieuwjaarsrecepties CD&V afdelingen

FotoDe afgelopen weken was ik op verschillende CD&V-Nieuwjaarsrecepties aanwezig, waarbij ik verschillende keren gastspreker was. Ik vind het belangrijk dat de afdelingen deze ontmoetingsmomenten organiseren voor militanten en supporters. Mijn kernboodschap over de onderhandelingen was telkens dezelfde.

“We willen niet meegaan in het doemdenken van velen over de politiek. Ik kan begrip opbrengen voor mensen die vandaag zeggen dat ze het niet meer zien zitten, maar als politicus kan ik dat niet. Het is immers de essentie van de politiek van net voor problemen oplossingen te vinden. Daarvoor zijn wij verkozen, daarvoor hebben we een mandaat gekregen. Voor ons ligt de oplossing in een sterk Vlaanderen, een sterk Wallonië in een bestuurbaar België. En dat kunnen we alleen maar bereiken door onderhandelingen, stap voor stap.”

Dienstbetoon

Mocht u met enkele vragen zitten waarbij u denkt dat ik u kan helpen, aarzel dan niet om mij te contacteren. Verderop deze nieuwsbrief kan u mijn contactgegevens terugvinden.

Mathieu ondervraagt Stefaan

Nu ik iets meer dan 1 jaar in dienst ben bij Stefaan vond ik deze nieuwsbrief het gepaste moment om Stefaan Vercamer eens op een “andere” manier voor te stellen aan het publiek. Vandaar dat ik hem volgende vraagjes voorschotelde.CONTACT

Privé: Stefaan Vercamer
Adres: Gen. Merchierstraat 37, 9700 Oudenaarde
Gsm: 0496/29 94 29
E-mail: stefaan.vercamer@telenet.be of stefaan.vercamer@dekamer.be

Medewerker: Mathieu Mas
Gsm: 0493/63 63 34
e-mail: mmas@kamer.cdenv.be

Kamer van Volksvertegenwoordigers:
Adres: Natieplein 2, 1008 Brussel
Telefoon: 02/549 87 67

Spreekuren: Indien gewenst kan er een afspraak worden gemaakt
Bezoek van groepen in het Parlement: Wenst u om een rondleiding met gids te krijgen in het Parlement? Neem dan hiervoor contact op met mijn medewerker Mathieu.