Met je knie zo op een klein scherp steentje zitten kan verdorie pijn doen

Met je knie zo op een klein scherp steentje zitten, kan verdorie pijn doen

Foto Het overkwam me net voor de zomer toen ik in de tuin een klusje aan het opknappen was. Ik voel die knie nog en het belemmert me vandaag nog om gemakkelijk te lopen. Vandaar dat ik heel wat gefietst heb tijdens de vakantie. Ook politiek zaten we met zo’n scherp steentje. Bij de discussie over de taxshift wilden de andere partijen niet mee gaan in onze redenering om de grote vermogens nog een beetje meer te laten bijdragen. Onze coalitiepartners maakten er een politiek spelletje van en gingen zo zonder gêne voorbij aan de zeer breed gedragen maatschappelijke roep van het voorbije jaar - over alle politieke en ideologische grenzen heen – om tot een meer rechtvaardige spreiding van de inspanningen te komen.


Waarom hebben onze coalitiepartners zich verzet tegen grotere bijdrage van de meeste vermogenden, als we wel al moeilijke inspanningen vragen van de werknemers? Ik weet het niet. Als partij zullen we op een sociale nagel blijven kloppen.

Vandaag woedt volop de discussie over de vluchtelingenstroom. De opvang ervan lokt veel reacties uit. Voor mensen in nood gelden geen excuses. In Oudenaarde vangen wij 15 asielzoekers op en een Syrisch gezin. We doen ons deel. Als iedereen, elke gemeente en elk land nu eens zijn of haar deel deed stonden we al heel stuk dichter bij de oplossing. Maar vooral de ingesteldheid van hoe we hier mee om gaan is belangrijk. Laat ons dat niet als een bedreiging zien, maar als een uitdaging. Een uitdaging om ook hiervoor sociale vooruitgang te realiseren, gebaseerd op economische groei.

Voor die economische groei is het kader gecreëerd. Nu moeten de concrete werkafspraken gebeuren om resultaten te kunnen voorleggen, om die economische groei met sociale vooruitgang tastbaar en zichtbaar te maken. Onze ministers leveren maximale inspanningen om de sociale accenten te realiseren, maar toch blijft waakzaamheid en bezorgdheid geboden. We kunnen niet op elk kruispunt voorrang van rechts toelaten. Af en toe een ‘stop’ teken geeft soms beter aan welke de hoofdweg is die naar het centrum leidt.


StefaanFederaal

Wat met flexi-jobs in de horeca?
Cash uitbetaling van loon wordt verder aan banden gelegd
Een benefit shift voor werkbaar werk?
Meer dan een half miljoen ecocheques blijven ongebruikt
Onderscheiding tot Ridder in de Leopoldsorde

Regionaal
Hoe zit het met de opvang van asielzoekers in Oudenaarde?
Nieuw Woonzorgcentrum De Meerspoort te Oudenaarde
Nieuw Woonzorgcentrum De Scheldekant te Eine
Nieuwe sociale wijk langs Heurnestraat in Oudenaarde
27 sociale woningen op site Ridobel te Wortegem-Petegem
28 nieuwe sociale woningen in Gavere

Infomomenten bij lokale afdelingen en organisaties

FotoOok de voorbije maanden heb ik met veel enthousiasme & voldoening lezingen verzorgd betreffende de sociale zekerheid of de politieke actualiteit.Zo was ik ondermeer te gast in Kluisbergen, Oostakker, Bredene en Eine. In een klein uurtje probeer ik de problematiek en een noodzakelijk toekomstbeleid uit de doeken te doen. Na de lezing ben ik bereid om uitgebreid in te gaan op de vragen. Ook de komende maanden blijf ik beschikbaar om lezingen te verzorgen. U mag mij of mijn medewerker altijd contacteren (zie onderaan) wanneer u dit wenst.

Meiavondfeest 2016


Foto Volgend jaar zal het Meiavondfeest voor het eerst doorgaan in Oudenaarde. Na 25 succesvolle edities in domein Puyenbroeck te Wachtebeke besloot mijn broer Sander op een hoogtepunt de fakkel door te geven. Via deze weg zou ik hem nogmaals hartelijk willen danken voor de goede én leuke samenwerking de voorbije jaren.

FotoDeze maand zal Sander de langste in functie zijnde député van Oost-Vlaanderen zijn. Hij doet het na 30 jaar nog altijd met evenveel enthousiasme! Proficiat & bedankt Sander!

Dienstbetoon

Mocht u met enkele vragen zitten waarbij u denkt dat ik u kan helpen, aarzel dan niet om mij te contacteren of om een afspraak vast te leggen. Hieronder kan u mijn contactgegevens terugvinden.

Contact

Adres: Gen. Merchierstraat 37, 9700 Oudenaarde
Gsm: 0496/29 94 29
E-mail: stefaan.vercamer@dekamer.be

Medewerker: Mathieu Mas
Gsm: 0494592169
e-mail: mmas@kamer.cdenv.be

Kamer van Volksvertegenwoordigers:
Adres: Natieplein 2, 1008 Brussel
Telefoon: 02/549 87 67

Bezoek van groepen in het Parlement: Wenst u om een rondleiding met gids te krijgen in het Parlement? Neem dan hiervoor contact op met mijn medewerker Mathieu.