Stefaan geeft het beste van zichzelf!

Verkiezingen, sport, parlement, verlof en mijn nieuwe medewerker. Dat zijn de ingrediƫnten van deze tweede nieuwsbrief!


VERKIEZINGEN '09

FotoAls CD&V'er ben ik uiteraard trots op de verkiezingsscore van mijn partij tijdens de voorbije Vlaamse verkiezingen. De Oost-Vlaamse CD&V kandidaten in het bijzonder verdienen dan ook een pluim voor hun inzet en resultaat!

Omdat zowat alle media traditionele analyses van de verkiezingen hebben gemaakt, heb ik geprobeerd om de uitslagen wat te belichten onder een andere invalshoek. Enkele van mijn bevindingen:

- CD&V en NV-A, samen goed voor meer dan 30%, kunnen een belangrijke centrale as vormen voor de komende onderhandelingen over de staatshervorming en voor het maximaal invullen van de Vlaamse bevoegdheden.

- Het liberalisme en het socialisme zijn in crisis. De twee historisch belangrijke politieke stromingen vertegenwoordigen nog elk 15% in Vlaanderen.

- Het Vlaams Belang heeft haar populisme verloren aan Lijst Dedecker en hun nationalisme aan de NV-A. Vlaams Belang staat nu alleen nog voor anti-politiek.

- De noodzaak van een staatshervorming en een hervorming van de sociale zekerheid blijft zeer groot. Zowat alle bedrijven en organisaties zijn in de loop der jaren gereorganiseerd, alleen Belgiƫ en de sociale zekerheid niet. De sociale zekerheid is opgebouwd in een compleet ander samenlevingsmodel dan vandaag. Aanpassen aan de gewijzigde omstandigheden is dus nodig.BERT@WORK

FotoSinds een tweetal maanden vorm ik een tandem met mijn nieuwe parlementaire medewerker, Bert Segier. Hij is afkomstig uit de verre Westhoek, maar heeft Geschiedenis gestudeerd in Gent en is daar blijven wonen.
Samen met Bert probeer ik als volksvertegenwoordiger volledig tot uw dienst te zijn. U kunt Bert bereiken via bsegier@kamer.cdenv.be of op het nummer 0493/ 63 63 34.


STEFAAN SPORT!

FotoOp deze foto zie je mij na 35 km te hebben gelopen op de Sloebertocht in Zingem, ten voordele van het Kinderkankerfonds. Na het heropladen van de batterijen heb ik de resterende 25 km gewandeld. Alsof dat niet genoeg was daagde iemand me uit om voor 300 euro de resterende 10 km naar huis ook af te wandelen! Uiteraard kon ik niet weigeren en na 70 km kon ik die avond uiteindelijk nog nagenieten op een zonnig terras.

Onder het motto 'een gezonde geest in een gezond lichaam' liep ik onlangs ook de Omloop van Kluisbergen en de 20 km van Brussel. Ik probeer stelselmatig het trainingsniveau op te krikken om dan op 4 oktober klaar te zijn voor de marathon in Keulen!

Op mijn website kun je ook het relaas volgen van mijn fietstocht over verschillende etappes naar Santiago de Compostela.


PARLEMENTAIR WERK

Ik ben ook elke dag bezig met het parlementair werk als volksvertegenwoordiger in de Kamer. Zo werkte ik de vorige weken mee aan:

- een voorstel van resolutie betreffende de toepassing van sociale- en milieunormen in het kader van de globalisering;

- een wetsvoorstel in verband met de wijziging van de wet houdende sociale bepalingen, wat betreft de berekening van de solidariteitsbijdrage voor de pensioenen;

- een wetsontwerp over tewerkstelling in tijden van crisis.


Daarnaast stelde ik de voorbije weken een reeks vragen aan ministers in verschillende commissies, zoals bijvoorbeeld over het statuut voor onthaalouders, de ondersteuning van BuurtInformatieNetwerken in Oost-Vlaanderen, de combinatie van een forfaitaire onkostenvergoeding met een kilometervergoeding voor vrijwilligers (zie website), studentenarbeid...

Foto In principe kom ik volgende week tijdens het vragenuurtje op donderdag in de plenaire vergadering aan bod in verband met mijn vraag over het aangroeien van de werkloosheid in 2010 met 200.000 (!) mensen.

Zoals in mijn vorige nieuwsbrief ook al aangeduid is het mogelijk om mijn parlementair werk zelf wat op te volgen via de website van de Kamer.


STEFAAN GEEFT ZICH BLOOT

Favoriete maaltijd: Spaghetti
Beste boek: De Vliegeraar
Mooiste film: De Zaak Alzheimer
Lekkerste drank: Plat water
Beste muziekgroep: The Sweet
Grootste idool: Priester Daens


ZOMER

Ook tijdens de zomermaanden werk ik gewoon verder, maar gelukkig is het dan een traditioneel minder drukke periode want dan sluit het parlement voor een tijdje de deuren. Ook ik zal dus even kunnen genieten van een deugddoende vakantie! :)
Ik hou jullie op de hoogte van mijn activiteiten via de website en... de volgende nieuwsbrief!Foto